Disseny del logotip i la senyalística

Biblioteca Central de Cerdanyola

Disseny gràfic per empreses a Badalona. Estudi Marta Sansa

Logotip basat en la imatge gràfica de llibres apilats, formats amb les inicials del nom.

Disseny gràfic a Badalona. Estudi Marta Sansa

La Biblioteca Central de Cerdanyola es troba en un edifici rehabilitat, un antic gimnàs municipal, després d’una reforma integral de l’arquitecta Marina Salvador.

El logotip està format per les inicials BCC, col·locades de manera que simulen els perfils de llibres apilats.

La tipografia utilitzada és la Gotham, dissenyada l’any 2000 pel tipògraf novaiorquès Tobias Frere-Jones en un encàrrec on se li demanava una tipografia fresca i geomètrica. L’autor va inspirar-se en els edificis de la ciutat i en la senyalística arquitectònica que va ser molt popular a mitjans del segle XX, sobretot a Nova York. La Gotham té un estil similar a tipografies dels anys 20 com la Futura, igual que l’arquitectura d’aquesta època, l’autor redueix el disseny a l’esencial i es desfà de qualsevol element local o ètnic.

Per aquest motiu l’hem escollit, els espais diàfans i nets resultat de la rehabilitació demanen línies rectes i simples, sense ornaments i pel fet que es tracta d’un edifici recuperat, com aquesta tipografia actualitzada de les utilitzades en l’antiga senyalística d’edificis públics.

Hem jugat amb el gris fosc, combinat amb un de més clar i el vermell, per enfatitzar les lletres que el componen, per la seva coherència amb els colors de l’edifici i el mobiliari i perquè s’aglutinen diferents funcions en un mateix espai.

La biblioteca la formen grans espais diàfans, amb molta llum que augmenta a mida que es va pujant. El nostre disseny respecta i s’adapta a les estructures recuperades sense interferir ni distorsionar cap dels elements que la componen. Amb la senyalització i el grafisme pretenem integrar els nous usos per tal de donar una imatge global funcional i entenedora. Les columnes també ens serveixen per evitar interferències i les  utilitzem de suport per part de la senyalització, sense perdre les distàncies òptimes de visió.

S’entrega un manual amb les directrius d’ús i aplicació de la marca, pensat i dissenyat especialment per a vetllar per la seva integritat i coherència.

Producció del projecte: Cortimarket

Disseny de senyalització per biblioteques. Estudi Marta Sansa. Badalona
Diseño gráfico para señalización. Estudi Marta Sansa. Badalona
Disseny gràfic Badalona. Estudi Marta Sansa